Archív jídel
Pondělí 14. 02. 2022
Polévka: dýňová krémová s garam masalou a praženým dýňovým semínkem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: fazolový prejt s tempehem, celerové dukátky, šalša, pečený libanonský chléb, bílá basmati rýže s gomasiem z černého sezamu, dušená zeleninová směs, tofunéza (Alergeny 1,6,911)
Pátek 11. 02. 2022
Polévka: gulášová (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: žlutý hrách na cibulce, kulatozrnná rýže s lněným semínkem, obalovaná mrkev v hrašce, pečené žampióny s berber kořením, dresing s nakládanou ředkvičkou a restovaný pórek s fazolovými lusky (Alergeny 6)
Čtvrtek 10. 02. 2022
Polévka: mrkvová se zrnem quinoa (Alergeny 9 )
Hlavní jídlo: rýžovojáhelné koule obalované v sezamu, seitan na cibulce s česnekem a uzeným tofu, salát z červené řepy, mrkvová omáčka s batátem (Alergeny 1,6)
Středa 09. 02. 2022
Polévka: houbová krémová (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: cizrna na paprice s mrkvovou polentou, celerový salát s hořčicí, pickles a čerstvá obloha (Alergeny 9,10)
Úterý 08. 02. 2022
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, mrkví, celerem, zelím, červenou čočkou a majoránkou (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: podušená zeleninová směs s kapustou na tymiánu, strouhané tofu, ovesný knedlík, celerová sláma, pórkový kondiment s řasou arame a praženým sezamem, zadělávaný hrášek s garam masalou (Alergeny 1,6,9,11)
Pondělí 07. 02. 2022
Polévka: tofu cibulačka s dušený pórkem kořením adžika (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: pikantní tempeh na žampiónech s mandlovou smetánkou, trojbarevné obilí ( bulgur, pohanka a zrno quiona ), zelný salát s bazalkou, dušený celer s mahá kořením (Alergeny 1,6,9)
Pátek 04. 02. 2022
Polévka: špenátová s muškátovým květem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: fazole pinto na cibulce s bílou basmati rýží s kuskusem, batátové hranolky s berber kořením, červená omáčka, mrkvový salát s pickles (Alergeny 1,6,9)
Čtvrtek 03. 02. 2022
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, batátem, celerem, mrkví a bazalkou (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: karbanátek v rýžovém papíře s restovaným zelím s koprovou zálivkou, zadělávaná kukuřice na kurkumě, restované pórkové nudličky s worchesterem a blanšírovaná mrkev (Alergeny 6)
Středa 02. 02. 2022
Polévka: hráškový krém s praženým sezamem (Alergeny 6,9,11)
Hlavní jídlo: petrželová krémová omáčka se seitanem, celozrnný špaldovým knedlíkem, salát z červené řepy se zázvorovou šťávou a zkaramelizovanou cibulkou (Alergeny 1,6,9)
Úterý 01. 02. 2022
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, celerem, mrkví, kukuřicí a jidášovým uchem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: celozrnné těstoviny se zeleninovou směsí na kari, neloupanou červenou čočkou, pečenými žampióny a zelným salátem s křenem (Alergeny 1,6)