Archív jídel
Čtvrtek 02. 02. 2023
Polévka: bulharská s fazolovými lusky (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: karbanátek s bílým tofu a kořením šangrilla, polentová kaše s cibulkou a batátem, kyselá okurka a restovaný pórek s mrkví a černým sezamem (Alergeny 6,11)
Středa 01. 02. 2023
Polévka: kapustová s pohankovými mušličkami (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: fazole červená ledvina na paprice s dlouhozrnnou rýží a zrnem quinoa, salát z červené řepy s umeoctem, celerová sláma a pórkový dresing (Alergeny 6,9,11)
Úterý 31. 01. 2023
Polévka: frankfurtská s tofu párkem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: karbanátek v rýžovém papíře s dušeným celerem na mahá koření, mrkvovým salátem s bazalkou, hořčičným dipem a klíčky řeřichy (Alergeny 6,9,10)
Pondělí 30. 01. 2023
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, mrkví, petrželí, cibulí, tymiánem, soj. smetánkou a jáhlovou kaší (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: celozrnná palačinka plněná pikantním seitanem s fazolí pinto, dušenou zeleninovou směsí a celerový salát se zelím a hořčičnou zálivkou (Alergeny 1,6,9,10)
Pátek 27. 01. 2023
Polévka: sicilská s oregánem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: pečené proužky tempehu, rýže, kuskus a zrno quinoa, zadělávaná zelenina s bazalkou, mrkvová placička s žampióny a mahá kořením a čerstvé klíčky (Alergeny 1,6)
Čtvrtek 26. 01. 2023
Polévka: čínská s jidášovým uchem a rýžovými nudlemi (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: omáčka ze žlutého hrachu s obilnými plackami s kořením adžika, kysaným zelím, dresingem a hranolkami z červené řepy (Alergeny 1,6)
Středa 25. 01. 2023
Polévka: hráškový krém s praženou dýní (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: celozrnné špagety se strouhaným tofu, zeleninovou pikantní směsí s žampióny s protlakem, kukuřice na se soj. smetánkou a garam masalou a dresing (Alergeny 1,6)
Úterý 24. 01. 2023
Polévka: tofu cibulačka s rozmarýnem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: segedínský guláš s celozrnným špaldovým knedlíkem a seitanem (Alergeny 1,6,9)
Pondělí 23. 01. 2023
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, dušenou zeleninou a falešným vajíčkem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: zelená čočka na worchesteru s pickles, bulgur a salát s červenou řepou, hráškem, kořením šangrilla, celerem bílým soj. jogurtem (Alergeny 1,6,9)
Pátek 20. 01. 2023
Polévka: kapustová s provensálským kořením (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: fazolový prejt s restovanou mrkví a petrželí s orientální hořčicí, semínkovou polentou a celerovým salátem s kukuřicí (Alergeny 6,9,10,11)