Archív jídel

Pondělí 10. 01. 2022

Polévka: kapustová s majoránkou (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: celozrnná palačinka s hummusem, dušenou zeleninou s worchesterem, zadělávaná dýně hokaido s garam masalou a tofunéza (Alergeny 1,6)


Pátek 07. 01. 2022

Polévka: špenátová s česnekem a soj. smetánkou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: cizrna na paprice s dlouhozrnnou rýží s pohankou, obalovaný celer v hrašce, pečené žampióny s provensálským kořením, dresing a kysané zelí (Alergeny 6,9)


Čtvrtek 06. 01. 2022

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, červenou čočkou, kari, bílým tofu a dušenou zeleninou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: svíčková omáčka se seitanem a celozrnným špaldovým knedlíkem + řepa ala brusinky (Alergeny 1,6,9,10)


Středa 05. 01. 2022

Polévka: dýňová krémová s bazalkou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: fazole mungo s orientální hořčicí a čínským zelím, mrkvový salát, obilné placičky se sezamovým semínkem, obloha (Alergeny 1,6,11,10)


Úterý 04. 01. 2022

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, zelím, petrželí, mrkví a provensálským kořením (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: celozrnné špagety se strouhaným tofu, zeleninovou směsí s rajským protlakem, celerovou slámou a zadělávaným hráškem a mahá kořením (Alergeny 1,6,9)


Pondělí 03. 01. 2022

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, dušenou zeleninou, žampióny, jidášovým uchem a kukuřičnou zavářkou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: zelená čočka na worchesteru s pickles, bulgur s kuskusem a lněným semínkem, salát z červené řepy s křenem, dušená mrkev na majoránce a kondiment s pikantní kukuřicí a petrželí (Alergeny 1,6)


Čtvrtek 23. 12. 2021

Polévka: hrachovka se žlutým hrachem (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: bramborový salát bez brambor a nevinná klobása ( obalované tofu v hrašce a pečený tempeh ) (Alergeny 6,9)


Středa 22. 12. 2021

Polévka: červená krémová s pečenými žampióny (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: seitan s fazolí červená ledvina, pečená dýně hokaido s garam masalou, celozrnné těstoviny, dušená zeleninová směs, pickles (Alergeny 1,6)


Úterý 21. 12. 2021

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, kapustou, kukuřicí, mrkví a pohankovými mušličkami (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: obilné placky ala bramborák s fazolí pinto na cibulce, mrkvový dresing, dušený celer a hráškový kondiment s řasou arame a praženým sezamem (Alergeny 1,6,9,11)


Pondělí 20. 12. 2021

Polévka: zbojnická s fazolový lusky a adžikou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: bulgur s kuskusem, omáčka z dýně hokaido s bazalkou, pečený tempeh, zelný salát s krémžskou hořčicí a mrkví (Alergeny 1,6,10)