Archív jídel

Úterý 14. 02. 2023

Polévka: petrželový krém s tymiánem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: fazole mungo s orientální hořčicí a čínským zelím, obilné placky ala bramborák, mrkvový salát s pickles a restované pórkové nudličky s praženou dýní a teriyaki (Alergeny 6,10,11)


Pondělí 13. 02. 2023

Polévka: gulášová (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: velká bílá fazole na kari se zázvorovou šťávou, celerový salát s blanšírovaným zelím a jarní cibulkou, bulgur s kuskusem a praženým sezamem (Alergeny 1,6,9,11)


Pátek 10. 02. 2023

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, kukuřicí, mrkví, pórkem a bezlepkovými hvězdičkami (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: strouhané tofu s celozrnnými těstovinami, celerem na mahá koření, řepou s křenem a zadělávaný hrášek s kořením šangrilla (Alergeny 1,6,9)


Čtvrtek 09. 02. 2023

Polévka: rajská s rýžovými kolínkami (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: špenátová polenta, cizrnová směs s tempehem a kořením adžika, mrkvové segmenty, zálivka s červenou řepou a pickles (Alergeny 6)


Středa 08. 02. 2023

Polévka: čočková s muškátovým květem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: smetanová krémová omáčka s koprem nebo bez, seitanem a celozrnným špaldovým knedlíkem (Alergeny 1,6,9)


Úterý 07. 02. 2023

Polévka: mrkvová se zrnem quinoa (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: kroupové placky s fazolovou omáčkou s chilli a kokosovou smetánkou, zelný salát s balsamicem a jarní cibulkou, zeleninová směs a tofunéza (Alergeny 1,6)


Pondělí 06. 02. 2023

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, mrkví, pórkem, petrželí a pohankou lámankou (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: dvoubarevná rýže s restovaným zelím, tempehovými škvarky, celerovými hranolky s berber kořením, dušenou cibulkou a pickles (Alergeny 6,9)


Pátek 03. 02. 2023

Polévka: hrachovka se žlutým hrachem (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: strouhané tofu, bulgur a kuskus, nachos, obalovaný celer v hrašce, tzatziki, zadělávaná mrkev s garam masalou (Alergeny 1,6,9)


Čtvrtek 02. 02. 2023

Polévka: bulharská s fazolovými lusky (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: karbanátek s bílým tofu a kořením šangrilla, polentová kaše s cibulkou a batátem, kyselá okurka a restovaný pórek s mrkví a černým sezamem (Alergeny 6,11)


Středa 01. 02. 2023

Polévka: kapustová s pohankovými mušličkami (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: fazole červená ledvina na paprice s dlouhozrnnou rýží a zrnem quinoa, salát z červené řepy s umeoctem, celerová sláma a pórkový dresing (Alergeny 6,9,11)