Archív jídel

Čtvrtek 25. 11. 2021

Polévka: zeleninový vývar s mrkví, celerem, zelím a pšeničnými klíčky (Alergeny 1,9)

Hlavní jídlo: cizrna na paprice s kari polentou, pórek s fazolovými lusky a kukuřicí a teriyaki marinádou a dušená petržel (Alergeny 6)


Středa 24. 11. 2021

Polévka: dýňová krémová s praženou slunečnicí a garam masalou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: dvoubarevná čočka s bezlepkovými placičkami s kmínem a sezamem, celerovým salátem a sladkokyselým zelím (Alergeny 6,9,11)


Úterý 23. 11. 2021

Polévka: sicilská s oregánem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: seitan s restovanou cibulkou a orient.hořčicí, špenát, dušená mrkev s umeoctem a praž. sezamem, bulgur se zrnem quiona, pečený lib. chléb a bylinkový dip (Alergeny 1,6,10,11)


Pondělí 22. 11. 2021

Polévka: kapustová s červenou čočkou a majoránkou (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: rizoto z dvoubarevné rýže s uzeným tofu, zaprášenými žampióny a zelným salátem s garam masalou a pickles (Alergeny 6)


Pátek 19. 11. 2021

Polévka: bílá zelňačka (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: kroupové placky s dušenou petrželí s žampióny a soj. smetánkou, tempeh na pórku s dýní hokaido, pickles (Alergeny 1,6)


Čtvrtek 18. 11. 2021

Polévka: nudlová s kořenovou zeleninou a kukuřicí (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: žlutý hrách na cibulce s kulatozrnnou rýží a pohankou, dušený celer, pečená dýně hokaido s bazalkou a dresing se zázvorovou šťávou (Alergeny 6,9)


Úterý 16. 11. 2021

Polévka: bramboračka bez brambor (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: červené pikantní fazole s hráškem a kokosovou smetánkou, salát z červené řepy s dušenou mrkví a kořením berber, špenátová polenta, kyselá okurka (Alergeny 6)


Pondělí 15. 11. 2021

Polévka: bulharská s fazolovými lusky

Hlavní jídlo: celozrnné těstoviny s bílou žampiónovou omáčkou, strouhaným tofu, celerovými hranolky se solčankou a restovanou mrkví s pórkem (Alergeny 1,6,9)


Pátek 12. 11. 2021

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, mrkví, pórkem, žampióny, kořenící směsí country mix (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: krémová smetanová omáčka s koprem nebo bez, seitanem, tofu a celozrnným špaldovým knedlíkem (Alergeny 1,6,9)


Čtvrtek 11. 11. 2021

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, zelím, mrkví, kukuřicí a zrnem quinoa

Hlavní jídlo: bulgur s fritovanými mrkvovými škvarečky, pečenými plátky tempehu, dušenou dýní hokaido s provensálským kořením, pickles a restovanými pórkovými nudličkami s worchesterem a černým sezamem (Alergeny 1,6,11)