Archív jídel

Pátek 25. 02. 2022

Polévka: květáková bílá s rýžovou krupičkou (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: tempeh na pórku se špenátovou polentou, dušenou mrkví na bazalce, zaprášenými žampióny a zelný salátem s balsamicem (Alergeny 6)


Čtvrtek 24. 02. 2022

Polévka: pórková s jidášovým uchem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: dušená petržel s obalovaným celerem v hrašce, tofu na rozmarýnu a bulgur s kuskusem (Alergeny 1,6,9,11)


Středa 23. 02. 2022

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, dušenou zeleninou a falešným vajíčkem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: bezlepkové placky s červenou čočkou s žampióny, zelný salát s garam masalou a pickles, červená řepa s křenem (Alergeny 6)


Úterý 22. 02. 2022

Polévka: hrachovka se žlutým hrachem (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: celozrnné špagety s pečeným seitanem s adžikou, zeleninovou směsí s protlakem, celerovou slámou a zálivkou (Alergeny 1,6,9)


Pondělí 21. 02. 2022

Polévka: celerová s mahá kořením (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: fazole pinto s čubricou, bílá basmati rýže, dušené zelí, mrkvové škvarečky, červené dresing s hráškem a praženým sezamem (Alergeny 6,11)


Pátek 18. 02. 2022

Polévka: bramboračka bez brambor (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: celozrnná palačinka se strouhaným tofu, zeleninovou směsí, hořčičným dipem a kyselou okurkou (Alergeny 1,6,9,10)


Čtvrtek 17. 02. 2022

Polévka: nudlová s kukuřicí (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: zelená čočka na worchesteru s pickles, kroupové placky se sezamem, dušený celer s kořením šangrilla a madlovou smetánkou, restované pórkové nudličky s praženým dýň. semínkem a pikantní mrkvový dresing (Alergeny 1,6,9,11)


Středa 16. 02. 2022

Polévka: jadranská polévka s batátem, fazolovými lusky adžikou a petrželí (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: restované petrželové a mrkvové oválky s orientální hořčicí, seitan s velkou bílou fazolí na cibulce, bulgur s pohankou a zrnem quinoa, zelný salát s kys. okurkou a nakládanou ředkvičkou (Alergeny 1,6,10)


Úterý 15. 02. 2022

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, pórkem, zelím, hráškem a pohankou lámankou (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: tofu na pórku s žampióny, shi-také a fazolovými lusky, celozrnné těstoviny, pečená červená řepa s čubricou a zadělávanou mrkví se zázvorovou šťávou (Alergeny 1,6)


Pondělí 14. 02. 2022

Polévka: dýňová krémová s garam masalou a praženým dýňovým semínkem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: fazolový prejt s tempehem, celerové dukátky, šalša, pečený libanonský chléb, bílá basmati rýže s gomasiem z černého sezamu, dušená zeleninová směs, tofunéza (Alergeny 1,6,911)