Archív jídel

Středa 15. 09. 2021

Polévka: celerová s pohankou lámankou (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: tofu s žampióny na kari, obilné placky, salát z červené řepy a zkaramelizovaná petržel (Alergeny 6)


Úterý 14. 09. 2021

Polévka: batátová krémová s harísou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: fazole mungo s orientální hořčicí a čínským zelím, bulgur s lněným semínkem a dlouhozrnnou rýží, celerová sláma a květákový salát s pickles (Alergeny 1,6,9,10)


Pondělí 13. 09. 2021

Polévka: čínská s jidášovým uchem, žampióny a rýžovými nudlemi (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: celozrnná palačinka plněná zelenou čočkou na cibulce, dušenou mrkví, petrželí a kukuřicí, dresing a restované proužky pórku s teriyaki (Alergeny 1,6,11)


Pátek 10. 09. 2021

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, pórkem, kapustou, kukuřicí, pohankou lámankou a provensálským kořením (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: cizrna na cibulce s fazolovými lusky na kari, semínková polenta, dušená dýně hokaido na majoránce, zaprášené žampióny (Alergeny 6)


Čtvrtek 09. 09. 2021

Polévka: květáková s jáhelnou kaší (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: strouhané uzené tofu s bílou basmati rýží, dušeným celerem na worchesteru, restovaným zelím, tzatziki a batátovými hranolky (Alergeny 6,9)


Středa 08. 09. 2021

Polévka: sicilská s oregánem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: luštěninový karbanátek s mrkvovými segmenty s kukuřicí a řasou arame, obilnou tyčinkou, nachos, kvašenou zeleninou a hořčičným dresingem (Alergeny 1,6,10)


Úterý 07. 09. 2021

Polévka: nudlová s kořenovou zeleninou a berber kořením (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: celozrnné těstoviny s mrkvovo-dýňovou omáčkou se zázvorovou šťávou, celerové škvarky, restovaný pórek a seitan s fazolí pinto a žampióny (Alergeny 1,6,9)


Pondělí 06. 09. 2021

Polévka: bramboračka bez brambor (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: fazole adzuki na cibulce, bulgur s kuskusem, pečená dýně hokaido s bazalkou, celerový salát a pražená slunečnice (Alergeny 1,6,9)


Pátek 03. 09. 2021

Polévka: mrkvová s rýžovými hvězdičkami a zeleným sypáním (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: segedínský guláš s ovesným knedlíkem a pečeným tempehem (Alergeny 1,6,9)


Čtvrtek 02. 09. 2021

Polévka: lehce pálivá červená krémová s restovanými žampióny (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: žlutý hrách na cibulce s kulatozrnnou rýží s pohankou a zrnem quinoa, celerové dukátky,kukuřice na kari, pickles a podušená zeleninová směs (Alergeny 6,9,10)