Archív jídel

Úterý 29. 11. 2022

Polévka: frankfurtská s tofu párkem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: kroupové placky s provensálským kořením, fazole adzuki na cibulce, zelný salát s hořčicí a celerové hranolky s garam masalou (Alergeny 1,6,9,10)


Pondělí 28. 11. 2022

Polévka: batátová krémová s praženými semínky (Alergeny 6,9,11)

Hlavní jídlo: cizrna na paprice s bulgurem a kuskusem, zadělávanou mrkví s fazol. lusky, kukuřicí a adžikou, pickles a blanšírované zelí s balsamicem (Alergeny 1,6)


Pátek 25. 11. 2022

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, celerem, mrkví, petrželí a rýžovými nudlemi (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: zeleninová směs s tempehem, mrkvová polenta, špenát a tzatziki (Alergeny 6)


Čtvrtek 24. 11. 2022

Polévka: kulajda s houbami (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: bílé tofu s omáčkou z červené čočky s kořením šangrilla, celozrnný špaldový knedlík, celerový salát, hořčičný dip (Alergeny 1,6,9,10)


Středa 23. 11. 2022

Polévka: kapustová s tymiánem (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: karbanátek v rýžovém papíře, mrkvovo- batátová omáčka se zázvorem, salát z červené řepy, pórkový dresing s jarní cibulkou a klíčky amarantu a kopru (Alergeny 6)


Úterý 22. 11. 2022

Polévka: celerová bílá s bazalkou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: celozrnné špagety s pikantní zeleninovou směsí s protlakem a žampióny, pečeným seitanem s adžikou, kukuřicí na kurkumě a zálivkou s ředkvičkou (Alergeny 1,6)


Pondělí 21. 11. 2022

Polévka: červená zelňačka (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: zelená čočka na worchesteru s pickles, rýže s bulgurem, lněným semínkem a zrnem quinoa, obalovaný celer v hrašce a pečený libanonský chléb (Alergeny 1,6,9)


Pátek 18. 11. 2022

Polévka: hrášková s vločkami (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: celozrnné těstoviny se strouhaným tofu, zelným salátem s balsamicem a restovanou mrkví, pórkem a kukuřicí s garam masalou a soj. smetánkou (Alergeny 1,6)


Čtvrtek 17. 11. 2022

Polévka: dnes ve státní svátek nevaříme v pátek 18.11. ano

Hlavní jídlo:


Středa 16. 11. 2022

Polévka: bramboračka bez brambor (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: pikantní fazole červená ledvina na paprice s kokosovou smetánkou, bílá basmati rýže, salát z červené řepy, celerová sláma a pečená dýně hokaido (Alergeny 6,9)