Archív jídel

Čtvrtek 29. 02. 2024

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, cibulí, zelím, celerem, strouhaným tempehem, česnekem, paprikou a jarní cibulkou a černým sezamem (Alergeny 6,9,11)

Hlavní jídlo: kulatozrnná rýže se zrnem quinoa, opečený libanonský chléb, fazole adzuki na cibulce a salát z červené řepy a restované mrkve s kořením berber a bílým soj. jogurtem (Alergeny 1,6)


Středa 28. 02. 2024

Polévka: čínská s rýžovými nudlemi a žampióny (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: celozrnné špagety s pikantní zeleninovou směsí, strouhaným tofu, pórkem s hráškem na soj. smetaně a rukola (Alergeny 1,6)


Úterý 27. 02. 2024

Polévka: kapustová s muškátovým květem (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: omáčka s fazole pinto s basmati rýží, gomasio, kyselá okurka a zelný salát s garam masalou a pickles (Alergeny 6,11)


Pondělí 26. 02. 2024

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, celerem, kukuřicí, mrkví a pohankou lámankou (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: pečené proužky tempehu s polentovou kaší, šalšou, nachos, červenou řepou se zázvorovou šťávou, zaprášenými žampióny a restovaným pórkem (Alergeny 6)


Pátek 23. 02. 2024

Polévka: fazolačka pinto (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: seitan se zadělávaným sladkokyselým zelím, ovesným knedlíkem a kukuřicí na kurkumě, jarní cibulka (Alergeny 1,6,9)


Čtvrtek 22. 02. 2024

Polévka: špenátová s mrkví (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: strouhané uzené tofu s celozrnnými těstovinami, žampiónovou krémovou omáčkou a lehce pikantními pórkovými nudličkami s řasou arame, praženým dýň. semínkem a shoyu (Alergeny 1,6,11)


Středa 21. 02. 2024

Polévka: frankfurtská s tofu párkem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: žlutý hrách na cibulce s obilnými plackami ala bramborák, zeleninovým salátem a celerovými hranolky (Alergeny 1,6,9)


Úterý 20. 02. 2024

Polévka: bramboračka bez brambor (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: cizrna na paprice s dvoubarevným bulgurem, salátem z červené řepy s koprovou zálivkou a dušenou mrkví s teriyaki marinádou (Alergeny 1,6)


Pondělí 19. 02. 2024

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, zelím, mrkví, petrželí a provensálským kořením (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: fazole mungo s orientální hořčicí a čínským zelím, dlouhozrnný rýže s lněným semínkem, dušený celer na worchesteru, pickles a restovaná zeleninová směs se soj. smetánkou (Alergeny 6,9,10)


Pátek 16. 02. 2024

Polévka: hráškový krém s fritovanou mrkví (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: celozrnná palačinka plněná dušeným pórkem, zelím, mrkví, kukuřicí a uzeným tofu s kořením tandoori masala, tofunéza (Alergeny 1,6)