Archív jídel

Pondělí 15. 05. 2023

Polévka: mrkvová s hráškem, celerem, tofu párkem a kořením adžika (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: fazole adzuki s dvoubarevným bulgurem s lněným semínkem, salát z červené řepy s bílým soj. jogurtem a zelenými fazol. lusky s mrkví, cibulí a kořením garam masala (Alergeny 1,6)


Pátek 12. 05. 2023

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, mrkví, celerem, hráškem a bezlepkovými hvězdičkami (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: směs rostlinných " mas " ( tofu, tempeh, seitan ) s bílou basmati rýží sypanou praž. sezamem, obalovaný celer v hrašce, šalša a mrkvová omáčka s bazalkou (Alergeny 1,6,9,11)


Čtvrtek 11. 05. 2023

Polévka: žampiónová krémová (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: luštěninový nákyp s tempehem, špenát, ovesná šiška a zelný salát s pickles a garam masalou (Alergeny 1,6)


Středa 10. 05. 2023

Polévka: bílá zelňačka (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: karbanátek v rýžovém papíře s nachos, zadělávanou kapustou s mrkví a hráškem, zázvorový dresing s ředkvičkou a pórkové nudličky s praženou dýní, žampióny a řasou arame (Alergeny 6,11)


Úterý 09. 05. 2023

Polévka: nudlová s jidášových uchem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: fazole pinto s pikantním seitanem a protlakem, kulatozrnná rýže s lněným semínkem, celerová sláma, pickles a zeleninová směs (Alergeny 1,6,9)


Pátek 05. 05. 2023

Polévka: falešná bramboračka (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: strouhané tofu s bulgurem a kukuř. kuskusem, restovaná mrkev s teriyaki marinádou, česnekový dresing a dušené zelí s hráškem (Alergeny 1,6)


Čtvrtek 04. 05. 2023

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, mrkví, petrželí a pórkem (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: červená čočka s kroupovými plackami, salát z červené řepy, zelný salát s balsamicem a mrkvový dresing s jarní cibulkou (Alergeny 1,6)


Středa 03. 05. 2023

Polévka: petrželová s bazalkou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: tempeh a seitan na pórku s harísou soj. smetánkou, pečené žampióny, dvoubarevná rýže, pickles a dušený celer (Alergeny 1,6,9)


Úterý 02. 05. 2023

Polévka: mrkvová se zrnem quinoa (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: fazole pinto na cibulce, rýžovo-jáhelné tyčinky s kmínem a sezamem, kukuřice na kurkumě a celerový salát s blanšírovaným zelím a křenem (Alergeny 1,6,9,11)


Pátek 28. 04. 2023

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, celerem, mrkví, cibulí a falešným vajíčkem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: omáčka ze žlutého hrachu se semínkovou polentou, salátem z červené řepy s mrkví a kořením berber a obalovaný celer v hrašce (Alergeny 6,9,11)