Archív jídel

Pondělí 07. 02. 2022

Polévka: tofu cibulačka s dušený pórkem kořením adžika (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: pikantní tempeh na žampiónech s mandlovou smetánkou, trojbarevné obilí ( bulgur, pohanka a zrno quiona ), zelný salát s bazalkou, dušený celer s mahá kořením (Alergeny 1,6,9)


Pátek 04. 02. 2022

Polévka: špenátová s muškátovým květem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: fazole pinto na cibulce s bílou basmati rýží s kuskusem, batátové hranolky s berber kořením, červená omáčka, mrkvový salát s pickles (Alergeny 1,6,9)


Čtvrtek 03. 02. 2022

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, batátem, celerem, mrkví a bazalkou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: karbanátek v rýžovém papíře s restovaným zelím s koprovou zálivkou, zadělávaná kukuřice na kurkumě, restované pórkové nudličky s worchesterem a blanšírovaná mrkev (Alergeny 6)


Středa 02. 02. 2022

Polévka: hráškový krém s praženým sezamem (Alergeny 6,9,11)

Hlavní jídlo: petrželová krémová omáčka se seitanem, celozrnný špaldovým knedlíkem, salát z červené řepy se zázvorovou šťávou a zkaramelizovanou cibulkou (Alergeny 1,6,9)


Úterý 01. 02. 2022

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, celerem, mrkví, kukuřicí a jidášovým uchem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: celozrnné těstoviny se zeleninovou směsí na kari, neloupanou červenou čočkou, pečenými žampióny a zelným salátem s křenem (Alergeny 1,6)


Pondělí 31. 01. 2022

Polévka: frankfurtská s tofu párkem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: tofu a seitan na cibulce s kořením adžika, kulatozrnná rýže se zrnem quinoa, dušená mrkev na majoránce, obalovaný celer v hrašce a pickles (Alergeny 1,6,9)


Pátek 28. 01. 2022

Polévka: celerová s muškátovým květem (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: fazole adzuki na pórku s pečenými žampióny, placičky s provensálským kořením, dýňovo-mrkovová omáčka se zázvorem, zeleninová směs, nachos, pikantní dresing (Alergeny 1,6)


Čtvrtek 27. 01. 2022

Polévka: bulharská s fazolovými lusky (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: celozrnná palačinka plněná seitanem s červenou čočkou, restovanou petrželí s mrkví a orientální hořčicí, celerový dip s jarní cibulkou, pickles (Alergeny 1,6,9)


Středa 26. 01. 2022

Polévka: dýňový krém s berber kořením (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: špenátová polenta se strouhaným tofu, mrkvovými segmenty s řasou arame a praženou dýní, pórkový dresing, zaprášené žampióny a zadělávaná kukuřice s fazolovými lusky na kari (Alergeny 6)


Úterý 25. 01. 2022

Polévka: kapustová s tymiánem a houbou shi-take (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: červené rizoto s pečeným tempehem, kyselou okurkou a zelným salátem s hořčičnou zálivkou (Alergeny 1,6,10)