Archív jídel

Čtvrtek 02. 12. 2021

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, petrželí, kukuřicí, mrkví, pohankou lámankou a provensálským kořením (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: karbanátek s bílým tofu a kořením šangrilla, bulgur s lněným semínkem, salát z červené řepy se zázvorovou šťávou, restovaný pórek, nakládaná okurka (Alergeny 1,6)


Středa 01. 12. 2021

Polévka: batátová s adžikou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: seitan s fazolí červená ledvina se špenátem, ovesný knedlík, dušená mrkev s tymiánem a pečené žampióny (Alergeny 1,6)


Úterý 30. 11. 2021

Polévka: cizrňačka s rozmarýnem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: celozrnné špagety se zeleninovou směsí, strouhaným tofu, zadělávanou pikantní kukuřicí a praženým dýňovým semínkem (Alergeny 1,6)


Pondělí 29. 11. 2021

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, dýní hokaido, kapustou, celerem a bazalkou (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: tempeh na pórku s kulatozrnnou rýží se zrnem quinoa, batátové hranolky s berber kořením, dušené zelí, pickles a tzatziki (Alergeny 6)


Pátek 26. 11. 2021

Polévka: celerová s muškátovým květem (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: karbanátek v rýžovém papíře s červenou řepou, mrkvovými segmenty s řasou arame a pórkovým dresingem s černým sezamem (Alergeny 6,11)


Čtvrtek 25. 11. 2021

Polévka: zeleninový vývar s mrkví, celerem, zelím a pšeničnými klíčky (Alergeny 1,9)

Hlavní jídlo: cizrna na paprice s kari polentou, pórek s fazolovými lusky a kukuřicí a teriyaki marinádou a dušená petržel (Alergeny 6)


Středa 24. 11. 2021

Polévka: dýňová krémová s praženou slunečnicí a garam masalou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: dvoubarevná čočka s bezlepkovými placičkami s kmínem a sezamem, celerovým salátem a sladkokyselým zelím (Alergeny 6,9,11)


Úterý 23. 11. 2021

Polévka: sicilská s oregánem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: seitan s restovanou cibulkou a orient.hořčicí, špenát, dušená mrkev s umeoctem a praž. sezamem, bulgur se zrnem quiona, pečený lib. chléb a bylinkový dip (Alergeny 1,6,10,11)


Pondělí 22. 11. 2021

Polévka: kapustová s červenou čočkou a majoránkou (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: rizoto z dvoubarevné rýže s uzeným tofu, zaprášenými žampióny a zelným salátem s garam masalou a pickles (Alergeny 6)


Pátek 19. 11. 2021

Polévka: bílá zelňačka (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: kroupové placky s dušenou petrželí s žampióny a soj. smetánkou, tempeh na pórku s dýní hokaido, pickles (Alergeny 1,6)