Archív jídel
Pátek 28. 01. 2022
Polévka: celerová s muškátovým květem (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: fazole adzuki na pórku s pečenými žampióny, placičky s provensálským kořením, dýňovo-mrkovová omáčka se zázvorem, zeleninová směs, nachos, pikantní dresing (Alergeny 1,6)
Čtvrtek 27. 01. 2022
Polévka: bulharská s fazolovými lusky (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: celozrnná palačinka plněná seitanem s červenou čočkou, restovanou petrželí s mrkví a orientální hořčicí, celerový dip s jarní cibulkou, pickles (Alergeny 1,6,9)
Středa 26. 01. 2022
Polévka: dýňový krém s berber kořením (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: špenátová polenta se strouhaným tofu, mrkvovými segmenty s řasou arame a praženou dýní, pórkový dresing, zaprášené žampióny a zadělávaná kukuřice s fazolovými lusky na kari (Alergeny 6)
Úterý 25. 01. 2022
Polévka: kapustová s tymiánem a houbou shi-take (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: červené rizoto s pečeným tempehem, kyselou okurkou a zelným salátem s hořčičnou zálivkou (Alergeny 1,6,10)
Pondělí 24. 01. 2022
Polévka: sicilská s oregánem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: fazole červená ledvina na cibulce, mix 3 obilovin ( kuskus, bulgur a pohanka ), fritované celerové škvarečky, pickles, tzatziki a dušená mrkev s pórkem a teriyaki marinádou (Alergeny 1,6,9)
Pátek 21. 01. 2022
Polévka: mrkvová se zrnem quinoa (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: čočkový prejt s žampióny,dušený celer s worchesterem, obilné placičky s garam masalou, salát s kořením adžika a kysané zelí (Alergeny 1,6,9)
Čtvrtek 20. 01. 2022
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, kapustou, pórkem a celerem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: karbanátek s bílým tofu a kořením šangrilla, basmati rýže s bulgurem, červená omáčka a kyselá okurka (Alergeny 1,6)
Středa 19. 01. 2022
Polévka: gulášová (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: celozrnné špagety s žampiónovou omáčkou, pečeným tempehem a pikantní zeleninou s praženým dýňovým semínkem (Alergeny 1,6)
Úterý 18. 01. 2022
Polévka: petrželový krém (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: omáčka ze žlutého hrachu, červená řepa se zázvorovou šťávou, dlouhozrnná rýže s pohankou, celerový salát (Alergeny 6,9)
Pondělí 17. 01. 2022
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, dýní, mrkví, celerem a provensálským kořením (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: seitan s fazolí pinto, ovesný knedlík, segétské zelí a česnekový dresing (Alergeny 1,6)