Archív jídel

Úterý 20. 08. 2024

Polévka: gulášová

Hlavní jídlo: celozrnná palačinka plněná mrkví, pórkem, cibulí, pečeným tempehem a pickles, hořčičný dresing a pražená slunečnice (Alergeny 1,6,10)


Pondělí 19. 08. 2024

Polévka: mrkvová se zrnem quinoa

Hlavní jídlo: obilné tyčinky s kmínem a sezamovými semínkem, omáčka ze žlutého hrachu, zelný salát s jarní cibulkou a pečené žampióny (Alergeny 1,6)


Pátek 16. 08. 2024

Polévka: sicilská s oregánem (Alergeny 6)

Hlavní jídlo: strouhané tofu, bulgur s kuskus s arabským kořením, nachos, tzatziki, zadělávaná mrkev a pickles (Alergeny 1,6)


Čtvrtek 15. 08. 2024

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, dušenou zeleninou a falešným vajíčkem (Alergeny 6)

Hlavní jídlo: segedínský guláš s celozrnným špaldovým knedlíkem a seitanem (Alergeny 1,6)


Středa 14. 08. 2024

Polévka: pórková s rýžovými hvězdičkami

Hlavní jídlo: špenátová polenta s tempehem, žampiónovou omáčkou a červenou řepou (Alergeny 6)


Úterý 13. 08. 2024

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, mrkví, květákem, pórkem a kořením šangrilla a soj.smetánkou (Alergeny 6)

Hlavní jídlo: celozrnná palačinka plněná neloupanou čočkou na cibulce a zelným salátem s kimchi a pickles + zadělávaná kukuřice (Alergeny 1,6)


Pondělí 12. 08. 2024

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, dušenou zeleninou, strouhaným tempehem a rajským protlakem (Alergeny 6)

Hlavní jídlo: fazole mungo na tymiánu s obilnými plackami ala bramborák, pórkovou slámou s teriyaki marinádou a kapustovo-zelným salátem (Alergeny 1,6)


Pátek 09. 08. 2024

Polévka: květáková s provensálským kořením

Hlavní jídlo: omáčka z fazole pinto s bulgurem s rýží basmati, salátem z červené řepy s dušeným hráškem s berber kořením, obalovaná mrkev v hrašce a pickles (Alergeny 1,6)


Čtvrtek 08. 08. 2024

Polévka: gulášová

Hlavní jídlo: celozrnné těstoviny se strouhaným tofu, hranolky z červené řepy a zelným salátem s květákem a tofunézou (Alergeny 1,6)


Středa 07. 08. 2024

Polévka: kapustová s mahá kořením

Hlavní jídlo: karbanátek v rýžovém papíře s červenou omáčkou, dušenou mrkví s bazalkou a restovanou kukuřicí s fazolými lusky na worchesteru (Alergeny 6)