Archív jídel
Úterý 09. 05. 2023
Polévka: nudlová s jidášových uchem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: fazole pinto s pikantním seitanem a protlakem, kulatozrnná rýže s lněným semínkem, celerová sláma, pickles a zeleninová směs (Alergeny 1,6,9)
Pátek 05. 05. 2023
Polévka: falešná bramboračka (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: strouhané tofu s bulgurem a kukuř. kuskusem, restovaná mrkev s teriyaki marinádou, česnekový dresing a dušené zelí s hráškem (Alergeny 1,6)
Čtvrtek 04. 05. 2023
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, mrkví, petrželí a pórkem (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: červená čočka s kroupovými plackami, salát z červené řepy, zelný salát s balsamicem a mrkvový dresing s jarní cibulkou (Alergeny 1,6)
Středa 03. 05. 2023
Polévka: petrželová s bazalkou (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: tempeh a seitan na pórku s harísou soj. smetánkou, pečené žampióny, dvoubarevná rýže, pickles a dušený celer (Alergeny 1,6,9)
Úterý 02. 05. 2023
Polévka: mrkvová se zrnem quinoa (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: fazole pinto na cibulce, rýžovo-jáhelné tyčinky s kmínem a sezamem, kukuřice na kurkumě a celerový salát s blanšírovaným zelím a křenem (Alergeny 1,6,9,11)
Pátek 28. 04. 2023
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, celerem, mrkví, cibulí a falešným vajíčkem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: omáčka ze žlutého hrachu se semínkovou polentou, salátem z červené řepy s mrkví a kořením berber a obalovaný celer v hrašce (Alergeny 6,9,11)
Čtvrtek 27. 04. 2023
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, zelím, mrkví, petrželí a pohankou lámankou (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: karbanátek s bílým tofu a kořením šangrilla, bulgur s kuskusem a opečeným lib. chlebem, červená omáčka a zadělávaný hrášek (Alergeny 1,6,9)
Středa 26. 04. 2023
Polévka: hráškový krém s praženým sezamem (Alergeny 6,9,11)
Hlavní jídlo: celozrnné špagety se strouhaným tofu, žampiónovou omáčkou, pikantní zeleninovou směsí na kari a rukolou (Alergeny 1,6)
Úterý 25. 04. 2023
Polévka: sicilská s oregánem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: celozrnná špaldová palačinka plněná černou čočkou s pečeným tempehem na cibulce, dušenou petrželí a zelím, pickles a hořčičný dresing s jarní cibulkou a ředkvičkou (Alergeny 1,6,9,10)
Pondělí 24. 04. 2023
Polévka: celerová s mahá kořením a praženou slunečnicí (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: pečený seitan s kořením adžika, bílá basmati rýže s lněným semínkem, dušená mrkev s bazalkou a teriyaki marinádou a fazolový salát s jidášovým uchem a paprikovou zálivkou (Alergeny 1,6)