Archív jídel

Pátek 05. 05. 2023

Polévka: falešná bramboračka (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: strouhané tofu s bulgurem a kukuř. kuskusem, restovaná mrkev s teriyaki marinádou, česnekový dresing a dušené zelí s hráškem (Alergeny 1,6)


Čtvrtek 04. 05. 2023

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, mrkví, petrželí a pórkem (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: červená čočka s kroupovými plackami, salát z červené řepy, zelný salát s balsamicem a mrkvový dresing s jarní cibulkou (Alergeny 1,6)


Středa 03. 05. 2023

Polévka: petrželová s bazalkou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: tempeh a seitan na pórku s harísou soj. smetánkou, pečené žampióny, dvoubarevná rýže, pickles a dušený celer (Alergeny 1,6,9)


Úterý 02. 05. 2023

Polévka: mrkvová se zrnem quinoa (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: fazole pinto na cibulce, rýžovo-jáhelné tyčinky s kmínem a sezamem, kukuřice na kurkumě a celerový salát s blanšírovaným zelím a křenem (Alergeny 1,6,9,11)


Pátek 28. 04. 2023

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, celerem, mrkví, cibulí a falešným vajíčkem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: omáčka ze žlutého hrachu se semínkovou polentou, salátem z červené řepy s mrkví a kořením berber a obalovaný celer v hrašce (Alergeny 6,9,11)


Čtvrtek 27. 04. 2023

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, zelím, mrkví, petrželí a pohankou lámankou (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: karbanátek s bílým tofu a kořením šangrilla, bulgur s kuskusem a opečeným lib. chlebem, červená omáčka a zadělávaný hrášek (Alergeny 1,6,9)


Středa 26. 04. 2023

Polévka: hráškový krém s praženým sezamem (Alergeny 6,9,11)

Hlavní jídlo: celozrnné špagety se strouhaným tofu, žampiónovou omáčkou, pikantní zeleninovou směsí na kari a rukolou (Alergeny 1,6)


Úterý 25. 04. 2023

Polévka: sicilská s oregánem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: celozrnná špaldová palačinka plněná černou čočkou s pečeným tempehem na cibulce, dušenou petrželí a zelím, pickles a hořčičný dresing s jarní cibulkou a ředkvičkou (Alergeny 1,6,9,10)


Pondělí 24. 04. 2023

Polévka: celerová s mahá kořením a praženou slunečnicí (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: pečený seitan s kořením adžika, bílá basmati rýže s lněným semínkem, dušená mrkev s bazalkou a teriyaki marinádou a fazolový salát s jidášovým uchem a paprikovou zálivkou (Alergeny 1,6)


Pátek 21. 04. 2023

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, žampióny, pórkem, cibulí, kukuřicí a zrnem quinoa (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: strouhané uzené tofu se špenátem, obilnými placičkami, salátem z červené řepy s křenem a restovanou mrkví na worchesteru se soj. smetánkou (Alergeny 1,6)