Archív jídel

Středa 13. 04. 2022

Polévka: petrželová s kukuřičnou krupičkou (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: omáčka z fazole pinto, obilné placky ala bramborák, salát z červené řepy a mrkve s adžikou a soj. jogurtem, dušený celer (Alergeny 1,6,9)


Úterý 12. 04. 2022

Polévka: špenátová krémová s berber kořením (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: celozrnné špagety se strouhaným tofu, zeleninovou pikantní směsí, zaprášenými žampióny a semínkovou zálivkou (Alergeny 1,6,11)


Pondělí 11. 04. 2022

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, mrkví, celerem, zelím a bazalkou (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: luštěninový karbanátek s kořením šangrilla, bulgur se zrnem quinoa, zelný salát s kukuřicí a ředkvičkou, kyselá okurka, pickles, orestovaný pórek s teriyaki (Alergeny 1,6,9)


Pátek 08. 04. 2022

Polévka: čočková s provensálským kořením (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: segedínský guláš s celozrnným špaldovým knedlíkem a seitanem (Alergeny 1,6,9)


Čtvrtek 07. 04. 2022

Polévka: bílá krémová s muškátovým květem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: špenátová polenta s mrkvovými segmenty s řasou arame a praženou slunečnicí, luštěninový prejt, tzatziki, pickles (Alergeny 6,11)


Středa 06. 04. 2022

Polévka: bramboračka bez brambor (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: rýžovojáhelné koule obalované v sezamu, cizrna na kari, salát z červené řepy se zázvorovou štávou, dušený celer s teriyaki (Alergeny 6,9,11)


Úterý 05. 04. 2022

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, pórkem, celerem, batátem a pohankovými mušličkami (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: pikantní červené rizoto s tempehem a kyselou okurkou, zelný salát s hořčičnou zálivkou (Alergeny 6,10)


Pondělí 04. 04. 2022

Polévka: bulharská s fazolovými lusky (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: celozrnná vřetena s tofu na pórku a mrkví, žampiónová omáčka, kukuřicí s garam masalou a zálivkou (Alergeny 1,6)


Pátek 01. 04. 2022

Polévka: červená zelňačka s tofu párkem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: obilné tyčinky s neloupanou červenou čočkou s kořením šangrilla, čínským salátem s jidášovým uchem a zázvorovou šťávou, batátovými hranolkami a restovaným pórkem s praženým sezamem, teriyaki a soj.smetánkou (Alergeny 1,6,11)


Čtvrtek 31. 03. 2022

Polévka: celerový krém se zelenými fazolkami na kari (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: batátovo - mrkvová omáčka s pečeným tempehem, mix tří obilovin ( bulgur, basmati, kuskus, ) libanonský celozrnný chléb s bazalkou a oregánem, pikantní dresing s jarní cibulkou, zelný salát s balsamicem (Alergeny 1,6)