Archív jídel
Pátek 25. 03. 2022
Polévka: gulášovka (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: žlutý hrách na cibulce s hranolkami z červené řepy s čubricou, pohanka s lněným semínkem, bulgurem a zrnem quinoa, zelný salát s restovaným pórkem a hořčičnou zálivkou, pickles (Alergeny 1,6,10)
Čtvrtek 24. 03. 2022
Polévka: zeleninová krémová s tempehem a praženou slunečnicí (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: celozrnné špagety s pečeným seitanem s adžikou, zeleninovou směsí s protlakem, žampióny, kukuřicí na kurkumě, rucolou a zálivkou (Alergeny 1,6)
Středa 23. 03. 2022
Polévka: mrkvová se zrnem quinoa (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: karbanátek s tofu a kořením šangrilla, polentová kaše s batátem, pórkové nudličky s worchesterem a dýňovým semínkem, zkaramelizovaná mrkev (Alergeny 6)
Úterý 22. 03. 2022
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, kapustou, mrkví, pórkem a provensálským kořením (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: špekový knedlík, sladkokyselé zelí, celerové hranolky s berber kořením, zadělávané zelené fazolky a tofunéza (Alergeny 1,6,9)
Pondělí 21. 03. 2022
Polévka: pórková s kukuřičnou zavářkou (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: čočkový nákyp s houbami a rozmarýnem, salát z červené řepy s mrkví a křenem, bulgur s basmati rýží, gomasio, dušená petržel (Alergeny 1,6,9,11)
Pátek 18. 03. 2022
Polévka: kulajda (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: fazole červená ledvina s tofu, dlouhozrnná rýže s lněným semínkem, celerové dukátky, zadělávaná kukuřice se zelenými fazolkami, dušená mrkev s bazalkou a teriyaki marinádou (Alergeny 6,9)
Čtvrtek 17. 03. 2022
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, zelenou cuketkou, petrželí, kapustou a mahá kořením
Hlavní jídlo: karbanátek v rýžovém papíře s dušeným celerem, zeleninovou směsí s žampióny, kari a zázvorovou šťávou, pickles a semínkovým dresingem (Alergeny 6,9,11)
Středa 16. 03. 2022
Polévka: fazolačka s pečeným batátem s harísou (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: svíčková omáčka se seitanem a celozrnným špaldovým knedlíkem + řepa ala brusinky (Alergeny 1,6,9,10)
Úterý 15. 03. 2022
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, dušenou zeleninou a falešným vajíčkem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: bramborákové tyčinky s houbovou krémovou omáčkou s tempehem, pečenou červenou řepou a mrkvovým salátem s bazalkou (Alergeny 1,6,11)
Pondělí 14. 03. 2022
Polévka: nudlová s jidášových uchem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: bulgur s kuskusem a zrnem quinoa, červená čočka na paprice, mrkvové segmenty s řasou arame a praženou dýní, zadělávaný hrášek s kořením adžika, nachos a restovaný pórek na worchesteru (Alergeny 1,6)