Archív jídel
Pátek 19. 11. 2021
Polévka: bílá zelňačka (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: kroupové placky s dušenou petrželí s žampióny a soj. smetánkou, tempeh na pórku s dýní hokaido, pickles (Alergeny 1,6)
Čtvrtek 18. 11. 2021
Polévka: nudlová s kořenovou zeleninou a kukuřicí (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: žlutý hrách na cibulce s kulatozrnnou rýží a pohankou, dušený celer, pečená dýně hokaido s bazalkou a dresing se zázvorovou šťávou (Alergeny 6,9)
Úterý 16. 11. 2021
Polévka: bramboračka bez brambor (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: červené pikantní fazole s hráškem a kokosovou smetánkou, salát z červené řepy s dušenou mrkví a kořením berber, špenátová polenta, kyselá okurka (Alergeny 6)
Pondělí 15. 11. 2021
Polévka: bulharská s fazolovými lusky
Hlavní jídlo: celozrnné těstoviny s bílou žampiónovou omáčkou, strouhaným tofu, celerovými hranolky se solčankou a restovanou mrkví s pórkem (Alergeny 1,6,9)
Pátek 12. 11. 2021
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, mrkví, pórkem, žampióny, kořenící směsí country mix (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: krémová smetanová omáčka s koprem nebo bez, seitanem, tofu a celozrnným špaldovým knedlíkem (Alergeny 1,6,9)
Čtvrtek 11. 11. 2021
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, zelím, mrkví, kukuřicí a zrnem quinoa
Hlavní jídlo: bulgur s fritovanými mrkvovými škvarečky, pečenými plátky tempehu, dušenou dýní hokaido s provensálským kořením, pickles a restovanými pórkovými nudličkami s worchesterem a černým sezamem (Alergeny 1,6,11)
Středa 10. 11. 2021
Polévka: pórková s bílým tofu a petrželí (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: celozrnná palačinka s hummusem, dušenou zeleninou, zadělávaným pikantním hráškem s řasou arame a salátem s balsamicem (Alergeny 1,6,9,11)
Úterý 09. 11. 2021
Polévka: batátová krémová s harísou (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: obilné bezlepkové koule obalované v sezamu s fazolí pinto a seitanem na cibulce, dušená kapusta s majoránkou a červená řepa s ume a jablečným octem, tofunéza (Alergeny 1,6,11)
Pondělí 08. 11. 2021
Polévka: frankfurtská s tofu párkem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: adzuki na cibulce s bílou basmati rýží, pečenými žampióny s provensálským kořením, salát s hořčičnou zálivkou a restovaná paprika s kukuřicí (Alergeny 6,9,10)
Pátek 05. 11. 2021
Polévka: špenátová s česnekem a soj. smetánkou (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: cizrna s na cibulce s dýní, batátem a zázvorovou šťávou, ovesná placička, pečený lib. chléb s oregánem, dušená petržel s pórkem, pickles (Alergeny 1)