Archív jídel

Pátek 19. 11. 2021

Polévka: bílá zelňačka (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: kroupové placky s dušenou petrželí s žampióny a soj. smetánkou, tempeh na pórku s dýní hokaido, pickles (Alergeny 1,6)


Čtvrtek 18. 11. 2021

Polévka: nudlová s kořenovou zeleninou a kukuřicí (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: žlutý hrách na cibulce s kulatozrnnou rýží a pohankou, dušený celer, pečená dýně hokaido s bazalkou a dresing se zázvorovou šťávou (Alergeny 6,9)


Úterý 16. 11. 2021

Polévka: bramboračka bez brambor (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: červené pikantní fazole s hráškem a kokosovou smetánkou, salát z červené řepy s dušenou mrkví a kořením berber, špenátová polenta, kyselá okurka (Alergeny 6)


Pondělí 15. 11. 2021

Polévka: bulharská s fazolovými lusky

Hlavní jídlo: celozrnné těstoviny s bílou žampiónovou omáčkou, strouhaným tofu, celerovými hranolky se solčankou a restovanou mrkví s pórkem (Alergeny 1,6,9)


Pátek 12. 11. 2021

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, mrkví, pórkem, žampióny, kořenící směsí country mix (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: krémová smetanová omáčka s koprem nebo bez, seitanem, tofu a celozrnným špaldovým knedlíkem (Alergeny 1,6,9)


Čtvrtek 11. 11. 2021

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, zelím, mrkví, kukuřicí a zrnem quinoa

Hlavní jídlo: bulgur s fritovanými mrkvovými škvarečky, pečenými plátky tempehu, dušenou dýní hokaido s provensálským kořením, pickles a restovanými pórkovými nudličkami s worchesterem a černým sezamem (Alergeny 1,6,11)


Středa 10. 11. 2021

Polévka: pórková s bílým tofu a petrželí (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: celozrnná palačinka s hummusem, dušenou zeleninou, zadělávaným pikantním hráškem s řasou arame a salátem s balsamicem (Alergeny 1,6,9,11)


Úterý 09. 11. 2021

Polévka: batátová krémová s harísou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: obilné bezlepkové koule obalované v sezamu s fazolí pinto a seitanem na cibulce, dušená kapusta s majoránkou a červená řepa s ume a jablečným octem, tofunéza (Alergeny 1,6,11)


Pondělí 08. 11. 2021

Polévka: frankfurtská s tofu párkem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: adzuki na cibulce s bílou basmati rýží, pečenými žampióny s provensálským kořením, salát s hořčičnou zálivkou a restovaná paprika s kukuřicí (Alergeny 6,9,10)


Pátek 05. 11. 2021

Polévka: špenátová s česnekem a soj. smetánkou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: cizrna s na cibulce s dýní, batátem a zázvorovou šťávou, ovesná placička, pečený lib. chléb s oregánem, dušená petržel s pórkem, pickles (Alergeny 1)