Archív jídel
Čtvrtek 23. 05. 2024
Polévka: tofu cibulačka (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: krémová smetanová omáčka s koprem nebo bez, seitanem a celozrnným špaldovým knedlíkem (Alergeny 1,6,9)
Středa 22. 05. 2024
Polévka: mrkvová s bazalkou (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: celozrnné špagety s pikantní směsí s žampióny, strouhaným tofu, kukuřicí na kurkumě a jarní zálivkou (Alergeny 1,6)
Úterý 21. 05. 2024
Polévka: červená zelňačka (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: fazole mungo s orientální hořčicí a čínským zelím, bezlepkové placky s kari, dušený celer a salát (Alergeny 6,9,10)
Pondělí 20. 05. 2024
Polévka: houbová s kořením šangrilla (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: žlutý hrách na cibulce s dlouhozrnnou rýží s lněným semínkem, červenou řepou, hráškovým dresingem s praženou dýní a nakládanou ředkvičkou (Alergeny 6)
Pátek 17. 05. 2024
Polévka: hráškový krém s praženou dýní (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: celozrnná palačinka s opečeným strouhaným tempehem, podušenou zeleninou, pickles a šalšou (Alergeny 1,6)
Čtvrtek 16. 05. 2024
Polévka: frankfurtská s tofu párkem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: pečený seitan s garam masalou, celozrnné těstoviny, zadělávaná mrkev, salát s pickles a česnekový dresing (Alergeny 1,6)
Středa 15. 05. 2024
Polévka: bulharská s fazolovými lusky (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: karbanátek v rýžovém papíře se špenátem, zaprášenými žampióny a celerovým salátem s pórkem a hořčicí (Alergeny 6,9,10)
Úterý 14. 05. 2024
Polévka: nudlová (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: tofu na cibulce s bílou basmati rýží, restovanou mrkví s umeoctem a praženým sezamem, pikantní kukuřice, rukola a okurka (Alergeny 6)
Pondělí 13. 05. 2024
Polévka: celerová s muškátovým květem (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: červená čočka na cibulce s rýžovojáhelnými plackami s kmínem s sezamem, salát z červené řepy s hráškem a čínským zelím, kysané zelí (Alergeny 1,6,11)
Pátek 10. 05. 2024
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, mrkví, celerem, cibulí a mahá kořením (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: obalované tofu v hrašce, bulgur s kuskusem, zelný salát s hořčičnou zálivkou a restovaný pórek (Alergeny 1,6,10)