Archív jídel
Pátek 24. 02. 2023
Polévka: celerová (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: celozrnná palačinka plněná čočkovým prejtem s mahá kořením, zeleninovou směsí s žampióny a zázvorový dresing (Alergeny 1,6)
Čtvrtek 23. 02. 2023
Polévka: červená zelňačka (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: strouhané tofu s dušenou petrželí, pórkem na worchesteru, polentovou kaší, česnekovým dresingem a kukuřicí s fazol. lusky na soj. smetaně (Alergeny 6)
Středa 22. 02. 2023
Polévka: nudlová (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: adzuki na cibulce s celozrnnou rýží s lněným semínkem, mrkvovým salátem s bazalkou, celerovými hranolky a pickles (Alergeny 6,9)
Úterý 21. 02. 2023
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, dušenou zeleninou a falešným vajíčkem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: seitan na cibulce s rýžovojáhelnými koulemi v sezamu, sladkokyselým zelím a pikantním kondimentem s řasou arame a hráškem (Alergeny 1,6,11)
Pondělí 20. 02. 2023
Polévka: bramboračka bez brambor (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: žlutý hrách na cibulce, salát s červenou řepou a mrkví s kořením berber, celerová sláma, dvoubarevný bulgur a pečený libanonský chléb s oregánem a bazalkou (Alergeny 1,6,9)
Pátek 17. 02. 2023
Polévka: fazolačka z adzuki fazolí a pražená semínka (Alergeny 6,9,11)
Hlavní jídlo: celozrnné špagety s pečeným seitanem s adžikou, zeleninovou pikantní směsí, zaprášenými žampióny a rucolou (Alergeny 1,6)
Čtvrtek 16. 02. 2023
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, mrkví, zelím, hráškem a bazalkou (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: obalované tofu v hrašce s mrkovo- batátovou omáčkou, celozrnnou rýží s lněným semínkem a zrnem quinoa, saláte z červené řepy a nachos (Alergeny 6)
Středa 15. 02. 2023
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, kapustou, celerem, cibulí a garam masalou (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: tempehové škvarečky se špenátem, celerovými dukátky, ovesným knedlíkem a křenovým dipem (Alergeny 1,6,9,10)
Úterý 14. 02. 2023
Polévka: petrželový krém s tymiánem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: fazole mungo s orientální hořčicí a čínským zelím, obilné placky ala bramborák, mrkvový salát s pickles a restované pórkové nudličky s praženou dýní a teriyaki (Alergeny 6,10,11)
Pondělí 13. 02. 2023
Polévka: gulášová (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: velká bílá fazole na kari se zázvorovou šťávou, celerový salát s blanšírovaným zelím a jarní cibulkou, bulgur s kuskusem a praženým sezamem (Alergeny 1,6,9,11)