Archív jídel

Čtvrtek 04. 11. 2021

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, celerem, kapustou, pórkem a pohankou lámankou (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: tempehový karbanátek s polentovou kaší s dýní, praženou slunečnicí, salátem z červené řepy s křenem a kyselou okurkou (Alergeny 6)


Středa 03. 11. 2021

Polévka: petrželová s tymiánem (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: mix tří obilovin ( bulgur, kuskus, dl.rýže ) s bazalkovým salátem, fazolí pinto na cibulce, zelenými lusky s hořčičnou zálivkou a zaprášenými žampióny (Alergeny 1,6,9,10)


Úterý 02. 11. 2021

Polévka: čočková s muškátovým květem (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: celozrnné špagety s pečeným seitanem s adžikou, zeleninovou směsí s protlakem, celerovou slámou a zálivkou (Alergeny 1,6,9)


Pondělí 01. 11. 2021

Polévka: hráškový krém s praženým dýňovým semínkem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: špekový knedlík, zadělávané sladkokyselé zelí, dušený celer na worchesteru a pórkový kondiment s řasou arame a semínky (Alergeny 1,6,9,11)


Pátek 29. 10. 2021

Polévka: mrkvovo - dýňová s restovaným pórkem a pečeným tempehem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: strouhané uzené tofu s bílou basmati rýží sypanou praženou slunečnicí, žlutý dresing, celerové škvarky, restovaná mrkev s rozmarýnem a zelný salát s balsamicem (Alergeny 6,9)


Čtvrtek 28. 10. 2021

Polévka: státní svátek - nevaříme

Hlavní jídlo:


Středa 27. 10. 2021

Polévka: čínská s jidášovým uchem a rýžovými nudlemi (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: seitan na houbách s bulgurem s pohankou a zrnem quinoa, dušený celer s petrželí, salát z červené řepy, obalovaná mrkev v hrašce (Alergeny 1,6,9)


Úterý 26. 10. 2021

Polévka: kulajda (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: závitky v rýžovém papíře s dýňovou omáčkou, dušené zelí s kmínem a hráškový dresing s černým sezamem (Alergeny 6,11)


Pondělí 25. 10. 2021

Polévka: sicilská s oregánem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: neloupaná lehce pikantní červená čočka s kulatozrnnou rýží s lněným semínkem, zadělávaná mrkev s adžikou a celerový salát s restovaným pórkem (Alergeny 6,9)


Pátek 22. 10. 2021

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, celerem, zelím, kukuřicí a zrnem quinoa (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: celozrnné těstoviny s fazolí mungo s orientální hořčicí a čínským zelím, pražená semínka, pečená dýně hokaido s garam masalou a dušená mrkev s bazalkou a teriyaki (Alergeny 1,6,10,11)