Archív jídel
Pondělí 21. 02. 2022
Polévka: celerová s mahá kořením (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: fazole pinto s čubricou, bílá basmati rýže, dušené zelí, mrkvové škvarečky, červené dresing s hráškem a praženým sezamem (Alergeny 6,11)
Pátek 18. 02. 2022
Polévka: bramboračka bez brambor (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: celozrnná palačinka se strouhaným tofu, zeleninovou směsí, hořčičným dipem a kyselou okurkou (Alergeny 1,6,9,10)
Čtvrtek 17. 02. 2022
Polévka: nudlová s kukuřicí (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: zelená čočka na worchesteru s pickles, kroupové placky se sezamem, dušený celer s kořením šangrilla a madlovou smetánkou, restované pórkové nudličky s praženým dýň. semínkem a pikantní mrkvový dresing (Alergeny 1,6,9,11)
Středa 16. 02. 2022
Polévka: jadranská polévka s batátem, fazolovými lusky adžikou a petrželí (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: restované petrželové a mrkvové oválky s orientální hořčicí, seitan s velkou bílou fazolí na cibulce, bulgur s pohankou a zrnem quinoa, zelný salát s kys. okurkou a nakládanou ředkvičkou (Alergeny 1,6,10)
Úterý 15. 02. 2022
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, pórkem, zelím, hráškem a pohankou lámankou (Alergeny 9)
Hlavní jídlo: tofu na pórku s žampióny, shi-také a fazolovými lusky, celozrnné těstoviny, pečená červená řepa s čubricou a zadělávanou mrkví se zázvorovou šťávou (Alergeny 1,6)
Pondělí 14. 02. 2022
Polévka: dýňová krémová s garam masalou a praženým dýňovým semínkem (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: fazolový prejt s tempehem, celerové dukátky, šalša, pečený libanonský chléb, bílá basmati rýže s gomasiem z černého sezamu, dušená zeleninová směs, tofunéza (Alergeny 1,6,911)
Pátek 11. 02. 2022
Polévka: gulášová (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: žlutý hrách na cibulce, kulatozrnná rýže s lněným semínkem, obalovaná mrkev v hrašce, pečené žampióny s berber kořením, dresing s nakládanou ředkvičkou a restovaný pórek s fazolovými lusky (Alergeny 6)
Čtvrtek 10. 02. 2022
Polévka: mrkvová se zrnem quinoa (Alergeny 9 )
Hlavní jídlo: rýžovojáhelné koule obalované v sezamu, seitan na cibulce s česnekem a uzeným tofu, salát z červené řepy, mrkvová omáčka s batátem (Alergeny 1,6)
Středa 09. 02. 2022
Polévka: houbová krémová (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: cizrna na paprice s mrkvovou polentou, celerový salát s hořčicí, pickles a čerstvá obloha (Alergeny 9,10)
Úterý 08. 02. 2022
Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, mrkví, celerem, zelím, červenou čočkou a majoránkou (Alergeny 6,9)
Hlavní jídlo: podušená zeleninová směs s kapustou na tymiánu, strouhané tofu, ovesný knedlík, celerová sláma, pórkový kondiment s řasou arame a praženým sezamem, zadělávaný hrášek s garam masalou (Alergeny 1,6,9,11)