Archív jídel

Pátek 13. 01. 2023

Polévka: rajská (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: celozrnné těstoviny se strouhaným tofu, mrkvovou omáčkou, pečenou řepou s čubricou a praženým dýňovým semínkem (Alergeny 1,6)


Čtvrtek 12. 01. 2023

Polévka: fazolačka se sušenými houbami (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: seitan na cibulce se špenátem, ovesným knedlíkem a celerovým salátem (Alergeny 1,6,9)


Středa 11. 01. 2023

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, pórkem, petrželí, mrkví a rýžovými kolínky (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: fazole adzuki s bulgurem, kuskusem a zrnem quinoa, restované zelí s kmínem, mrkvový dresing s jarní cibulkou, šalša, nachos a hráškový kondiment (Alergeny 1,6)


Úterý 10. 01. 2023

Polévka: bílá zelňačka (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: omáčka ze žlutého hrachu s obilnými plackami, salátem z červené řepy se zázvorovou šťávou a zadělávanou mrkví na kari (Alergeny 6)


Pondělí 09. 01. 2023

Polévka: celerová s červenou čočkou a mahá kořením (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: orestovaná dýně s pórkem, tempehem a zelím, dlouhozrnná rýže s praženým sezamem, pickles a česnekovým dresingem (Alergeny 6,11)


Pátek 06. 01. 2023

Polévka: nudlová (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: celozrnná palačinka plněná zeleninovou směsí s cizrnou a zelný salát s pickles a garam masalou (Alergeny 1,6)


Čtvrtek 05. 01. 2023

Polévka: bulharská s fazolovými lusky (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: pikantní fazole s obilnými tyčinkami, řepným salátem s mrkví a kořením berber, kukuřicí na kurkumě a čerstvými klíčky (Alergeny 1,6)


Středa 04. 01. 2023

Polévka: bílá krémová (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: zelená čočka na kari s dvoubarevným bulgurem, mrkvové škvarečky, křenový dresing a dušený celer na worchesteru (Alergeny 1,6,9)


Úterý 03. 01. 2023

Polévka: prdelačka s fazolí adzuki a kroupami (Alergeny 1,6,9)

Hlavní jídlo: svíčková omáčka se seitanem a celozrnným špaldovým knedlíkem + řepa ala brusinky (Alergeny 1,6,9,10)


Pondělí 02. 01. 2023

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, mrkví, celerem, zelím a zrnem quinoa (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: strouhané tofu se špenátovou polentou, mrkvovo- dýňovou omáčkou s bazalkou a restovaný pórek s hráškem, česnekem a teriyaki marinádou (Alergeny 6,9)