Archív jídel

Čtvrtek 09. 12. 2021

Polévka: celerová s mahá kořením (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: celozrnná palačinka plněná zeleninovou směsí ( cibule, zelí, mrkev, petržel, hrášek ), tempeh na pórku s praženou slunečnicí, křenový dresing, kys. okurka (Alergeny 1,6)


Středa 08. 12. 2021

Polévka: nudlová (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: fazole adzuki na cibulce s omáčkou z dýně hokaido s bazalkou, bulgur s pohankou a kuskusem, zelný salát s garam masalou a pickles (Alergeny 1,6)


Úterý 07. 12. 2021

Polévka: hrachovka s žlutým hrachem (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: celozrnné těstoviny s krémovou žampiónovou omáčkou, obalovaným celerem v hrašce, pečeným seitanem s adžikou, restovanou mrkví se solčankou a paprikovou zálivkou (Alergeny 1,6,9)


Pondělí 06. 12. 2021

Polévka: frankfurtská s tofu párkem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: tofu na cibulce s červenou omáčkou, bílou basmati rýží s praženým černým sezamem, obilným nokem a dušenou zeleninovou směsí (Alergeny 6,9,11)


Pátek 03. 12. 2021

Polévka: žampiónová krémová (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: červená čočka na cibulce s obilnými placičkami, mrkvovým salátem s worchesterem, batátovo - celerovými hranolkami s garam masalou (Alergeny 1,6,9)


Čtvrtek 02. 12. 2021

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, petrželí, kukuřicí, mrkví, pohankou lámankou a provensálským kořením (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: karbanátek s bílým tofu a kořením šangrilla, bulgur s lněným semínkem, salát z červené řepy se zázvorovou šťávou, restovaný pórek, nakládaná okurka (Alergeny 1,6)


Středa 01. 12. 2021

Polévka: batátová s adžikou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: seitan s fazolí červená ledvina se špenátem, ovesný knedlík, dušená mrkev s tymiánem a pečené žampióny (Alergeny 1,6)


Úterý 30. 11. 2021

Polévka: cizrňačka s rozmarýnem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: celozrnné špagety se zeleninovou směsí, strouhaným tofu, zadělávanou pikantní kukuřicí a praženým dýňovým semínkem (Alergeny 1,6)


Pondělí 29. 11. 2021

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, dýní hokaido, kapustou, celerem a bazalkou (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: tempeh na pórku s kulatozrnnou rýží se zrnem quinoa, batátové hranolky s berber kořením, dušené zelí, pickles a tzatziki (Alergeny 6)


Pátek 26. 11. 2021

Polévka: celerová s muškátovým květem (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: karbanátek v rýžovém papíře s červenou řepou, mrkvovými segmenty s řasou arame a pórkovým dresingem s černým sezamem (Alergeny 6,11)