Archív jídel

Pondělí 24. 01. 2022

Polévka: sicilská s oregánem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: fazole červená ledvina na cibulce, mix 3 obilovin ( kuskus, bulgur a pohanka ), fritované celerové škvarečky, pickles, tzatziki a dušená mrkev s pórkem a teriyaki marinádou (Alergeny 1,6,9)


Pátek 21. 01. 2022

Polévka: mrkvová se zrnem quinoa (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: čočkový prejt s žampióny,dušený celer s worchesterem, obilné placičky s garam masalou, salát s kořením adžika a kysané zelí (Alergeny 1,6,9)


Čtvrtek 20. 01. 2022

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, kapustou, pórkem a celerem (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: karbanátek s bílým tofu a kořením šangrilla, basmati rýže s bulgurem, červená omáčka a kyselá okurka (Alergeny 1,6)


Středa 19. 01. 2022

Polévka: gulášová (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: celozrnné špagety s žampiónovou omáčkou, pečeným tempehem a pikantní zeleninou s praženým dýňovým semínkem (Alergeny 1,6)


Úterý 18. 01. 2022

Polévka: petrželový krém (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: omáčka ze žlutého hrachu, červená řepa se zázvorovou šťávou, dlouhozrnná rýže s pohankou, celerový salát (Alergeny 6,9)


Pondělí 17. 01. 2022

Polévka: zeleninový vývar s mořskou řasou, dýní, mrkví, celerem a provensálským kořením (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: seitan s fazolí pinto, ovesný knedlík, segétské zelí a česnekový dresing (Alergeny 1,6)


Pátek 14. 01. 2022

Polévka: nudlová s dušenou zeleninou (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: neloupaná červená čočka s chilli vývarem, bulgur s kuskusem a praženou slunečnicí, restované pórkové nudličky s teriyaki, dušená mrkev a dresing (Alergeny 1,6)


Čtvrtek 13. 01. 2022

Polévka: cizrňačka s rozmarýnem (Alergeny 9)

Hlavní jídlo: celozrnné těstoviny s fritovaným tempehem, dýňovo - batátovou omáčkou a salátem s pickles (Alergeny 1,6)


Středa 12. 01. 2022

Polévka: rajská se zeleným sypáním (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: dvoubarevná fazole na kari, špenát, bezlepkové placky ala bramborák, salát s balsamicem (Alergeny 6)


Úterý 11. 01. 2022

Polévka: červená zelňačka (Alergeny 6,9)

Hlavní jídlo: tofu na pórku s dlouhozrnnou rýží s lněným semínkem, salát z červené řepy s restovanou mrkví s berber kořením, celerové hranolky se solčankou (Alergeny 6,9)